Malaysia Hunters Truck Club

Selamat Datang Ke Forum Baru Untuk Kelab Lori Malaysia..Menunggu Bilangan Ahli Menjadi Ramai Lagi.Register Sahaja Jika Berminat..Dan Anda Boleh Mula Berforum. KAMI PERLU SUPPORT DARI ANDA UNTUK HIDUPKAN GROUP NI SECEPAT MUNGKIN. RAJIN2 JENGUK FORUM :)
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Kadar sewa lori di Semenanjung

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
am_trader



Posts : 61
Join date : 14/12/2010
Age : 32
Location : Meru-Klang-Shah Alam

PostSubject: Kadar sewa lori di Semenanjung   Mon Dec 27, 2010 5:48 pm

salam semua...

Sesiapa yang ada pengalaman tentang kadar sewa lori 1,3 tan atau ke atas bagi tujuan pindah rumah, pejabat, kilang dll...Macam mana kita nak kira caj pelanggan dengan melihat aspek di bawah;

1). Jarak perjalanan
2). Upah pekerja angkat barang
3). Kedudukan rumah seperti flat 5 tingkat yang tiada tangga
4). Jangka masa kita bekerja.

Di ringkas kan apabila dah lepas minyak lori, tol, upah pekerja, masih ada baki duit di tangan, itu lah yang kita simpan sikit untuk penyelenggaraan lori seperti tayar, enjin dll.

Apa yang saya tengok banyak persaingan harga, kita faham pelanggan akan pilih yang murah, tetapi kadang2 caj terlalu murah, sampai saya pun pelik ada untung ke?

Pengalaman saya, ada pelanggan call tanya harga nak pindah barang dari Bukit Jalil (rumah flat tingkat 4) ke Selayang (pun rumah flat), saya bagi tahu caj RM300 siap pekerja, rasa macam dah murah, tapi dia kata mahal, dia boleh dapat lagi murah dari tu,pelik Shocked Sesiapa ada pengalaman atau komen boleh kita kongsi sama di sini...

Back to top Go down
View user profile
yippi3



Posts : 3
Join date : 21/07/2011

PostSubject: Re: Kadar sewa lori di Semenanjung   Thu Jul 21, 2011 8:31 am

cadangan saya. kita caj kadar sewa lori dulu. contoh cakp kat dorg. sewa lori je rm150 bg 1tan dan rm250 bg 3 tan (klang valley) dkt2 tu...leh la bg murah ckitkn... pastu cakp kalu nak pekerja angkat brg2 dorg tu kite caj la sorg pekerja 40 or 50rm (tenaga org mesti byar ma..). nak jimat suh die angkat sendiri...kite tggu kat lori je siap susun brg,kite anta ke destinasi dorg. camtu....amacam?
Back to top Go down
View user profile
am_trader



Posts : 61
Join date : 14/12/2010
Age : 32
Location : Meru-Klang-Shah Alam

PostSubject: Re: Kadar sewa lori di Semenanjung   Mon Jul 25, 2011 6:55 pm

Saya setuju bang, sekarang ni kalau orang nak sewa saya offer untuk angkat sendiri dulu, kita ambil duit minyak,gaji kita,sewa lori, senang hati tunggu penuh je barang. Ada ambil kontrak dengan mana-mana kilang ke bang?
Back to top Go down
View user profile
yippi3



Posts : 3
Join date : 21/07/2011

PostSubject: Re: Kadar sewa lori di Semenanjung   Tue Jul 26, 2011 10:38 am

btul...sy dah gune care tu...alhamdulillah sumenye xpenah menolak la.. kontrak kilang xde...kacang putih je..sume bedal. nape,ade lobang baek ke untuk lori 1 tan? heheh..
Back to top Go down
View user profile
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: Kadar sewa lori di Semenanjung   Tue Jul 26, 2011 11:02 am


ade respond dari members Smile
salamat berforum guys !
Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
atinfamily



Posts : 2
Join date : 19/07/2013
Age : 30
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Kadar sewa lori di Semenanjung   Fri Jul 19, 2013 2:13 am

Salam, last post tahun 2011. Sekarang dah tahun 2013

Berapakah sewa lori untuk 1tan dan 3tan kawasan kuala lumpur?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kadar sewa lori di Semenanjung   Today at 1:05 pm

Back to top Go down
 
Kadar sewa lori di Semenanjung
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysia Hunters Truck Club :: Laman Sembang :: Perbincangan-
Jump to: