Malaysia Hunters Truck Club

Selamat Datang Ke Forum Baru Untuk Kelab Lori Malaysia..Menunggu Bilangan Ahli Menjadi Ramai Lagi.Register Sahaja Jika Berminat..Dan Anda Boleh Mula Berforum. KAMI PERLU SUPPORT DARI ANDA UNTUK HIDUPKAN GROUP NI SECEPAT MUNGKIN. RAJIN2 JENGUK FORUM :)
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 truck yg plg anda suka

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
adiazhari



Posts : 15
Join date : 01/02/2011
Location : sg buloh

PostSubject: truck yg plg anda suka   Wed Feb 09, 2011 9:23 am

salam rakan2.....

apa kata kita kongsi sesama, truck apa yg kalian minati, tk kira truck mahupun lori kecil.....nyatakan kenapa dan mengapa.. Smile
Back to top Go down
View user profile
am_trader



Posts : 61
Join date : 14/12/2010
Age : 32
Location : Meru-Klang-Shah Alam

PostSubject: Re: truck yg plg anda suka   Fri Feb 11, 2011 7:53 pm

Quote :
salam rakan2.....

apa kata kita kongsi sesama, truck apa yg kalian minati, tk kira truck mahupun lori kecil.....nyatakan kenapa dan mengapa..
saya minat NISSAN UD 3 ton, tak pasti apa nama model tu.
Sebab apa yang saya nampak:
1). Chasis/rangka besar, boleh bawa hingga BDM10,000 dengan permit.
2). Harga pasaran masih tinggi.
3). Dekat halfcut selalu nampak cabin yang di potong dari jepun masih banyak.
Silakan rakan2 lain bagi komen....
Back to top Go down
View user profile
adiazhari



Posts : 15
Join date : 01/02/2011
Location : sg buloh

PostSubject: Re: truck yg plg anda suka   Mon Feb 14, 2011 7:15 am

baiklah....bg aku pulak, truck yg paling aku minat dan suka tengok ialah SCANIA STREAMLINE 143
1) reka bentuk yang mmg mengancam, garang....ada retro dan ada moden sikit....tak jemu mata memandang kata org, haha
2) engine v8 yg berkuasa.. 500 hp ( terdapat berbagai variasi hp)
yg lain2 tu aku tk dpt nyatakan, sbb aku pun bukan line2 lori ni, cuma dr pemerhatian dn sedikit info dr kawan2 juga pembacaan..
rakan2 yg lain, silakan Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: truck yg plg anda suka   Mon Feb 14, 2011 8:48 am


Salam..saya minat dgn lori2 seperti berikut..

Lori 3 TAN : Hicom Perkasa,Isuzu ELF dan Mitsubishi Fuso Canter.
-designnye mmg menarik dan terlalu minat dgn reka bentuknye..
-accessories pon senang dpt.hehe..

Lori yg besa2 plak : Volvo FH Globetrotter,Volvo FL10,sume jenis scania,Sinotruk Howo dan Mitsubishi Fuso..
-rasanya sume kwn suka,takde masalah,dari luaran dan juga dalaman.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
Yap
Guest



PostSubject: Re: truck yg plg anda suka   Fri Feb 18, 2011 1:23 am

ok hi hi semua, saya org cine.
aku minat Scania 114L 340hp dan 124G 380hp (dgn acessory kat bumper depan)
naper 114L? kerana minyak jimat dan kenapa 124G? kerana kepala nampak lebih rendah Smile

lagi Bergaya
lagi Tahan spare partnye
lagi Jimat Minyak

Back to top Go down
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: truck yg plg anda suka   Mon Feb 21, 2011 9:26 am

Yap wrote:
ok hi hi semua, saya org cine.
aku minat Scania 114L 340hp dan 124G 380hp (dgn acessory kat bumper depan)
naper 114L? kerana minyak jimat dan kenapa 124G? kerana kepala nampak lebih rendah Smile

lagi Bergaya
lagi Tahan spare partnye
lagi Jimat Minyak


kami amat berterima kasih jika anda dpt join club kami skali..kami mmg mencarik members2 dari pelbagai kaum.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
solleh



Posts : 13
Join date : 12/11/2011
Location : jb

PostSubject: Re: truck yg plg anda suka   Mon Nov 14, 2011 5:09 am

klu cte psal lori yg dminati sy plak lbih pd hino 3tan..tp model 2 xcam lah..cm sy area jb kawasan felda kbykan mmg pkai hino utk agkt klapa sawit..ciri2 dia mmg sesuai utk lasak dlm kbun..kabin dlm slesa,moden abes..enjin plak mmg kuat, law hnjut 7 8 tan pon nek bkit xde hal..then reka bntuk kpale mmg lawa.. Razz
Back to top Go down
View user profile
solleh



Posts : 13
Join date : 12/11/2011
Location : jb

PostSubject: Re: truck yg plg anda suka   Mon Nov 14, 2011 5:18 am

am_trader wrote:
Quote :
salam rakan2.....

apa kata kita kongsi sesama, truck apa yg kalian minati, tk kira truck mahupun lori kecil.....nyatakan kenapa dan mengapa..
saya minat NISSAN UD 3 ton, tak pasti apa nama model tu.
Sebab apa yang saya nampak:
1). Chasis/rangka besar, boleh bawa hingga BDM10,000 dengan permit.
2). Harga pasaran masih tinggi.
3). Dekat halfcut selalu nampak cabin yang di potong dari jepun masih banyak.
Silakan rakan2 lain bagi komen....
tp UD 3tan ni cabin ngan bucket blakang cm bengkok kebawah...kpale lori 2 cm mendongak..xpasti npe, tp tgok cm nk pth, tp law bru pon stil cm 2 kuar kilang..
Back to top Go down
View user profile
am_trader



Posts : 61
Join date : 14/12/2010
Age : 32
Location : Meru-Klang-Shah Alam

PostSubject: Re: truck yg plg anda suka   Mon Nov 14, 2011 6:02 pm

Quote :
am_trader wrote:
Quote:
salam rakan2.....

apa kata kita kongsi sesama, truck apa yg kalian minati, tk kira truck mahupun lori kecil.....nyatakan kenapa dan mengapa..

saya minat NISSAN UD 3 ton, tak pasti apa nama model tu.
Sebab apa yang saya nampak:
1). Chasis/rangka besar, boleh bawa hingga BDM10,000 dengan permit.
2). Harga pasaran masih tinggi.
3). Dekat halfcut selalu nampak cabin yang di potong dari jepun masih banyak.
Silakan rakan2 lain bagi komen....
tp UD 3tan ni cabin ngan bucket blakang cm bengkok kebawah...kpale lori 2 cm mendongak..xpasti npe, tp tgok cm nk pth, tp law bru pon stil cm 2 kuar kilang..

Selamat datang hj soleh dalam MHTC... Memang biasa nampak UD ni cabin dengan bucket tak selari mungkin bengkok agak nya bawak berat, tengok lori Tiong Nam...
Tapi nampak yang latest YU41T5 ni macam ok sikit.
Sekarang HINO pun boleh tahan, banyak orang guna 3 tan hino, kalau pakai permit saya pernah tengok BDM10,300, setahu saya enjin 3.9cc turbo, tapi memang power, saya permah try bawak hino 3 tan yang diubahsuai jadi bas mini, memang puas hati
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: truck yg plg anda suka   Today at 1:03 pm

Back to top Go down
 
truck yg plg anda suka
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysia Hunters Truck Club :: Laman Sembang :: Borak-Borak-
Jump to: