Malaysia Hunters Truck Club

Selamat Datang Ke Forum Baru Untuk Kelab Lori Malaysia..Menunggu Bilangan Ahli Menjadi Ramai Lagi.Register Sahaja Jika Berminat..Dan Anda Boleh Mula Berforum. KAMI PERLU SUPPORT DARI ANDA UNTUK HIDUPKAN GROUP NI SECEPAT MUNGKIN. RAJIN2 JENGUK FORUM :)
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Puspakom Sekarang

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Musang71TRG



Posts : 13
Join date : 06/08/2011
Age : 27
Location : Klang

PostSubject: Puspakom Sekarang    Mon Aug 15, 2011 3:03 am

Sekarang ni pegi puspakom macam-2 hal . Tinted tak boleh , itu tak boleh . --"
Apa kata anda-2 pulak ?
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/masterkomandoejan
am_trader



Posts : 61
Join date : 14/12/2010
Age : 32
Location : Meru-Klang-Shah Alam

PostSubject: Re: Puspakom Sekarang    Mon Aug 15, 2011 9:10 pm

Biasa la bro...2 bulan lepas saya punya tinted tak lepas, padahal tak gelap mana pun dalam 40%, sekarang ni tak tentu kadang lori baru pun tak lepas.
Setakat pengalaman saya...
1). Brek: Bila dah OK brek, dia akan cari yang remeh temeh, lampu belakang pudar la, seat koyak la, sticker 80/90kmj dah buruk la, bukan sembang kosong bro, semua tu saya dah kena, sebab tu je GAGAL.

2). Asap: Ikat la minyak se sikit yang mungkin, pernah saya tak lepas asap, masuk lagi , ikat minyak sampai lori tak boleh laju, 40kmj je, punya la seksa dari rumah nak ke puspakom.

3). Lantai besi pun dah tak boleh, dengar nya kena endorse dulu baru boleh.

4). Rim tubeless saiz 17.5/225/80: Biasa 3 tan banyak pakai yang ni, bila nak test tukar rim asal balik
Back to top Go down
View user profile
Musang71TRG



Posts : 13
Join date : 06/08/2011
Age : 27
Location : Klang

PostSubject: Re: Puspakom Sekarang    Mon Aug 15, 2011 11:16 pm

Tulahh pasal , tp saya tinted 80-90% . HAHA . Yang pasal lantai tuhh memang betol , hari tuhh saya kene dpt surat dari LPKP dulu baru boleh LULUS lori . Macam-2 perangai ,
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/masterkomandoejan
adiazhari



Posts : 15
Join date : 01/02/2011
Location : sg buloh

PostSubject: Re: Puspakom Sekarang    Tue Sep 06, 2011 6:10 pm

am_trader wrote:
Biasa la bro...2 bulan lepas saya punya tinted tak lepas, padahal tak gelap mana pun dalam 40%, sekarang ni tak tentu kadang lori baru pun tak lepas.
Setakat pengalaman saya...
1). Brek: Bila dah OK brek, dia akan cari yang remeh temeh, lampu belakang pudar la, seat koyak la, sticker 80/90kmj dah buruk la, bukan sembang kosong bro, semua tu saya dah kena, sebab tu je GAGAL.

2). Asap: Ikat la minyak se sikit yang mungkin, pernah saya tak lepas asap, masuk lagi , ikat minyak sampai lori tak boleh laju, 40kmj je, punya la seksa dari rumah nak ke puspakom.

3). Lantai besi pun dah tak boleh, dengar nya kena endorse dulu baru boleh.

4). Rim tubeless saiz 17.5/225/80: Biasa 3 tan banyak pakai yang ni, bila nak test tukar rim asal balik




yeke bro......kalau nk ikut standard yg mcm tu mmg ssh la, seat koyak pun blh jd sebab...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Puspakom Sekarang    Today at 1:06 pm

Back to top Go down
 
Puspakom Sekarang
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysia Hunters Truck Club :: Laman Sembang :: Borak-Borak-
Jump to: