Malaysia Hunters Truck Club

Selamat Datang Ke Forum Baru Untuk Kelab Lori Malaysia..Menunggu Bilangan Ahli Menjadi Ramai Lagi.Register Sahaja Jika Berminat..Dan Anda Boleh Mula Berforum. KAMI PERLU SUPPORT DARI ANDA UNTUK HIDUPKAN GROUP NI SECEPAT MUNGKIN. RAJIN2 JENGUK FORUM :)
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Lori 1 - 3 TAN

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Thu Dec 30, 2010 6:28 pm

am_trader wrote:
Quote :
pergh,da pasang nut cover skrg..warna gold tu..hehe.cun bro..
Baru belajar make up bro...kalau dapat info kan sikit dekat mana nak beli tanduk atas cabin tu, kalau tak silap airfoil namanya, agak2 brapa harga nya

nak jenis yg mcm siam punye ker ? kalu siam punye die ada corak2 sket kat atas tu..pastu letak lampu bentuk V..mmg cun..kalu x silap kat selangor ade kedai yg wat benda tu..kat gombak.tp xingat lah kat mana..NZ transport yg wat..bnda tu ade jual kat ctu..tp kwn lupa amek contact nmbr and alamat kedainye..nnt kalu saya dpt saya bgtau kat sini..harga dlm RM300-RM500 mcmtu..xpasti la..hehe.. Smile
Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Thu Dec 30, 2010 6:32 pm

ni ade sticker untuk lori2 yg make-up mcm siam..kalu tngk lori2 kat utara n pantai timur bnyk pakai sticker ni..
harga RM20 je..kalu minat bleh bgtau..Cool

Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
am_trader



Posts : 61
Join date : 14/12/2010
Age : 32
Location : Meru-Klang-Shah Alam

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Sun Jan 02, 2011 8:26 pm

Quote :
ni ade sticker untuk lori2 yg make-up mcm siam..kalu tngk lori2 kat utara n pantai timur bnyk pakai sticker ni..
harga RM20 je..kalu minat bleh bgtau...
Bro Shah, saya nak beli satu, nak bank in duit ke, nak jumpa pekena teh tarik pun boleh, cun sticker tu
Back to top Go down
View user profile
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Tue Jan 04, 2011 9:23 am

am_trader wrote:
Quote :
ni ade sticker untuk lori2 yg make-up mcm siam..kalu tngk lori2 kat utara n pantai timur bnyk pakai sticker ni..
harga RM20 je..kalu minat bleh bgtau...
Bro Shah, saya nak beli satu, nak bank in duit ke, nak jumpa pekena teh tarik pun boleh, cun sticker tu

boleh..kalu setuju boleh ler SMS saya di 0193272083..
nak lepak boleh tapi jadual kerja x menentu..hehe..sticker tinggal 1 je lg..kalu ade member2 yg nak bleh order.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
KAH_TOURS



Posts : 19
Join date : 31/01/2011
Age : 28
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: STYLE SIAM TRUCKS   Tue Feb 01, 2011 2:38 am



Back to top Go down
View user profile
am_trader



Posts : 61
Join date : 14/12/2010
Age : 32
Location : Meru-Klang-Shah Alam

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Tue Feb 01, 2011 3:57 am

make up simple, tapi nampak garang Smile
Back to top Go down
View user profile
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Wed Feb 02, 2011 4:01 am

am_trader wrote:
make up simple, tapi nampak garang Smile

bila nak tunjuk gambar lebih detail truck bro tu lepas da pekene sticker siam ni ? hehe..
Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Wed Feb 02, 2011 4:02 am


sticker rescue(lelaki angkat perempuan) yg ada kat lori hicom gmbr atas skali tu pon saya ade.. Cool
Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
KAH_TOURS



Posts : 19
Join date : 31/01/2011
Age : 28
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Wed Feb 16, 2011 2:42 am

Back to top Go down
View user profile
cik_mat



Posts : 9
Join date : 20/02/2011

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Sun Feb 20, 2011 10:15 pm

am_trader wrote:
Quote :
nut cover dpt kat mana bro ?
Bro Shah yang bagi contact ni, boleh call En.Amran 019-9130470, banyak lagi barang dia ada simpan, import dari Thailand, cover nut, mudflap, lampu tepi dll, order by post, dia akan hantar guna courier

ford trader tu bro punya sendiri ke? bisnes apa skrg? transport ke?
Back to top Go down
View user profile
am_trader



Posts : 61
Join date : 14/12/2010
Age : 32
Location : Meru-Klang-Shah Alam

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Sun Feb 20, 2011 11:47 pm

Quote :
ford trader tu bro punya sendiri ke? bisnes apa skrg? transport ke?

First sekali nak ucap kat cik mat,"welcome to the club" Very Happy
Lebih kurang camtu la cik mat...Bisnes tetap supply gas masak, transport ada buat, tapi secara sambilan lagi, sebab belum ada customer tetap, cik mat dok area mana?Mana la tahu kita boleh bekerjasama dalam bidang transport ni...
Back to top Go down
View user profile
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Mon Feb 21, 2011 9:24 am


kalu ade lori sendiri bleh ler upload kat sini untuk tontonan umum..hehe.saje untuk kongsi minat.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
cik_mat



Posts : 9
Join date : 20/02/2011

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Mon Feb 21, 2011 9:33 am

am_trader wrote:
Quote :
ford trader tu bro punya sendiri ke? bisnes apa skrg? transport ke?

First sekali nak ucap kat cik mat,"welcome to the club" Very Happy
Lebih kurang camtu la cik mat...Bisnes tetap supply gas masak, transport ada buat, tapi secara sambilan lagi, sebab belum ada customer tetap, cik mat dok area mana?Mana la tahu kita boleh bekerjasama dalam bidang transport ni...

tq2...

aku dok cheras batu 9.
lori 3 tan tu mmg sendiri punya ke? nnti kalau ada customer aku nk lori 3 tan, aku bgtau....
aku lori kecik je.....1 tan.....
Back to top Go down
View user profile
cik_mat



Posts : 9
Join date : 20/02/2011

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Mon Feb 21, 2011 9:40 am

Shah_Hunters wrote:

kalu ade lori sendiri bleh ler upload kat sini untuk tontonan umum..hehe.saje untuk kongsi minat.. Very Happy

byk je pics lori aku kt pc ni tp problem utama, aku x reti nk upload kt forum....ha ha

lori standard je bro......
Back to top Go down
View user profile
am_trader



Posts : 61
Join date : 14/12/2010
Age : 32
Location : Meru-Klang-Shah Alam

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Mon Feb 21, 2011 11:44 pm

Quote :
tq2...

aku dok cheras batu 9.
lori 3 tan tu mmg sendiri punya ke? nnti kalau ada customer aku nk lori 3 tan, aku bgtau....
aku lori kecik je.....1 tan.....

Lori memang sendiri punya cik mat...saya dulu mula2 dulu pakai lori pun 1 tan je, inokom lorimas, tapi merata tempat gak la pegi hantar barang, isi barang sumbat macam tin sardin, tapi Alhamdulillah takde masalah besar, selalu nya tayar pecah je la masalah nya bila dah berat ni.
Back to top Go down
View user profile
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Lori 3 Tan style siam..   Wed Mar 02, 2011 2:48 am

NHSF..





Abe Tayar..







EMC Juta Transport..



Jupo Pulok Gu..


Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
KAH_TOURS



Posts : 19
Join date : 31/01/2011
Age : 28
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Wed Mar 02, 2011 9:50 pm

Shah_Hunters wrote:

Kat mana ni ? Ada buat gathering ke ?
Back to top Go down
View user profile
KAH_TOURS



Posts : 19
Join date : 31/01/2011
Age : 28
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Wed Mar 02, 2011 11:08 pm

Back to top Go down
View user profile
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Thu Mar 03, 2011 1:26 am

KAH_TOURS wrote:
Shah_Hunters wrote:

Kat mana ni ? Ada buat gathering ke ?

yeapp..geng2 ni da tahu kehadiran forum MHTC ni..nnt diorang akan join..ni sume anak2 buah kwn shah..diorang saje kumpul lori geng2 diorang...xlama nnt kita akan wat mcmni gak tp lebih bnyk lori.. Cool
Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
am_trader



Posts : 61
Join date : 14/12/2010
Age : 32
Location : Meru-Klang-Shah Alam

PostSubject: Update gambar latest   Sat Mar 12, 2011 3:10 am

1).gambar lepas pasang tanduk atas cabin, tinggal lagi nak pasang lampu bentuk "V" kat atas tu Smile
[img][/img]

2).gambar pandangan belah kiri
[img][/img]

3).gambar masa berhenti rehat masa trip hantar barang ke Penang (LOKASI: Butterworth, Penang).
[img][/img]

4).gambar masa pasang canvas
[img][/img]
Back to top Go down
View user profile
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Sat Mar 12, 2011 3:59 am


terbaek lori bro..kalu nak cun tambah lampu bentuk V kat atas tu..lampu tepi n sedikit corak kat cabin..cnfirm cun bro..hehe. Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Thu Apr 21, 2011 9:02 am


salam bro..ade berita terbaru ke pasal lori bro ni..mane tau nak letak lampu bentuk V da tercapai ke..hehe. Laughing
Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
am_trader



Posts : 61
Join date : 14/12/2010
Age : 32
Location : Meru-Klang-Shah Alam

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Thu Apr 21, 2011 6:43 pm

Quote :
salam bro..ade berita terbaru ke pasal lori bro ni..mane tau nak letak lampu bentuk V da tercapai ke..hehe.

W'salam...

Belum sempat lagi nak pasang lampu atas tanduk tu, sibuk sikit sekarang ni, cuma ekzoz je dah modified, bunyi tak ingat punya kuat, sekampung dengar Laughing Nanti ada masa saya upload gambar
Back to top Go down
View user profile
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Thu Apr 21, 2011 9:22 pm

am_trader wrote:
Quote :
salam bro..ade berita terbaru ke pasal lori bro ni..mane tau nak letak lampu bentuk V da tercapai ke..hehe.

W'salam...

Belum sempat lagi nak pasang lampu atas tanduk tu, sibuk sikit sekarang ni, cuma ekzoz je dah modified, bunyi tak ingat punya kuat, sekampung dengar Laughing Nanti ada masa saya upload gambar

wahh..ekzos tu wat kat mana bro ? Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Fri Jun 17, 2011 10:53 am


terima kasih aritu sbb dpt meluangkn masa berkongsi minat..idham siap bwk lori lg mai sungai buloh..ekzos bunyi kuat xingat.hehe..mmg best lori bro Smile hrp dpt jumpe geng2 n member2 yg laen lak nnt Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Lori 1 - 3 TAN   Today at 1:06 pm

Back to top Go down
 
Lori 1 - 3 TAN
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysia Hunters Truck Club :: Laman Sembang :: Gambar Lori-
Jump to: