Malaysia Hunters Truck Club

Selamat Datang Ke Forum Baru Untuk Kelab Lori Malaysia..Menunggu Bilangan Ahli Menjadi Ramai Lagi.Register Sahaja Jika Berminat..Dan Anda Boleh Mula Berforum. KAMI PERLU SUPPORT DARI ANDA UNTUK HIDUPKAN GROUP NI SECEPAT MUNGKIN. RAJIN2 JENGUK FORUM :)
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Lori Treler

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
KAH_TOURS



Posts : 19
Join date : 31/01/2011
Age : 28
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Lori Treler   Wed Mar 02, 2011 10:53 pm

Back to top Go down
View user profile
KAH_TOURS



Posts : 19
Join date : 31/01/2011
Age : 28
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: TATA TRUCKS   Wed Mar 02, 2011 11:00 pm

Back to top Go down
View user profile
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: Lori Treler   Thu Mar 03, 2011 1:21 am

adiazhari wrote:
fuso yg kaler biru tu kalau tak salah aku, ade iklankan dlm mudah.my...utk dijual Surprised

yeapp.ade..ni ex EPT tu..diorang nk jual truck ni so diorang da tuka cat warna biru..
Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: Lori Treler   Thu Mar 03, 2011 1:24 am

KAH_TOURS wrote:
Shah: Tempat you snap cam kat depan Petronas dan tepi BHP Petrol Puchong Batu 14 ?

Gambar treler Iveco ni KAH pun ada ! Nanti upload....

yaa..betol tu KAH..kebetulan jumpa iveco nih..KAH pon ade ke ? nnt upload laa.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: Lori Treler   Thu Mar 03, 2011 1:28 am


yeapp.company ni kat semenyih..diorang punye lori sume da make-up cun2..lori pasir/tanah diorang sume style jepun..dekotora punya.. Smile
Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
adiazhari



Posts : 15
Join date : 01/02/2011
Location : sg buloh

PostSubject: Re: Lori Treler   Thu Mar 17, 2011 7:00 am

mercedes kepala kasut tu dari zaman dulu sampai la sekarang masih berjasa lg....
Back to top Go down
View user profile
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: Lori Treler   Mon Apr 18, 2011 10:30 am

adiazhari wrote:
mercedes kepala kasut tu dari zaman dulu sampai la sekarang masih berjasa lg....

kalu naik bukit mmg kuat ohh...masih bertahan smpai skrg.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
am_trader



Posts : 61
Join date : 14/12/2010
Age : 32
Location : Meru-Klang-Shah Alam

PostSubject: Re: Lori Treler   Mon Apr 18, 2011 10:11 pm

1) Kalau tengok merc kepala kasut ni teringat masa nak ambil lesen E full dulu, lori tu la saya ambil test, aircond semulajadi, stering besar tak ingat, sekali putar terangat punggung, bila dah jalan dengar la bunyi mendayu dayu asap kat tepi kabin... Very Happy tapi syukur lepas gak sekali test, tapi lori ni memang kuat, walau slow tapi sampai gak puncak bukit, sampai kan ada driver letak batu bata kat pedal minyak Laughing

2). gambar merc WHY7079 ni model baru sikit kalau tak silap, sekali pandang macam bas, tapi lori, mungkin guna chasis bas kot? Baru minggu lepas saya ke sg. buloh survey2 lori 1 tan, ada sebijik macam WHY7079 nak jual, murah je RM15,000 nego.
Bro Shah, apa lagi boleh la beli merc tu, macam2 boleh angkat Smile
Back to top Go down
View user profile
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: Lori Treler   Tue Apr 19, 2011 1:16 am

am_trader wrote:
1) Kalau tengok merc kepala kasut ni teringat masa nak ambil lesen E full dulu, lori tu la saya ambil test, aircond semulajadi, stering besar tak ingat, sekali putar terangat punggung, bila dah jalan dengar la bunyi mendayu dayu asap kat tepi kabin... Very Happy tapi syukur lepas gak sekali test, tapi lori ni memang kuat, walau slow tapi sampai gak puncak bukit, sampai kan ada driver letak batu bata kat pedal minyak Laughing

2). gambar merc WHY7079 ni model baru sikit kalau tak silap, sekali pandang macam bas, tapi lori, mungkin guna chasis bas kot? Baru minggu lepas saya ke sg. buloh survey2 lori 1 tan, ada sebijik macam WHY7079 nak jual, murah je RM15,000 nego.
Bro Shah, apa lagi boleh la beli merc tu, macam2 boleh angkat Smile

sg.buloh kat area mana tu ? hehe..
Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
am_trader



Posts : 61
Join date : 14/12/2010
Age : 32
Location : Meru-Klang-Shah Alam

PostSubject: Re: Lori Treler   Tue Apr 19, 2011 5:59 pm

Quote :
sg.buloh kat area mana tu ? hehe..

On the way ke Penjara sg.buloh, kedai tu dok kat bawah fly over nak masuk highway Guthrie, saje pusing2 nak survey harga lori toyota hiace 1 tan, kalau ada ternampak ada nak jual lori 1 tan kena dengan harganya info2 kan la kat forum
Back to top Go down
View user profile
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: Lori Treler   Tue Apr 19, 2011 10:49 pm

am_trader wrote:
Quote :
sg.buloh kat area mana tu ? hehe..

On the way ke Penjara sg.buloh, kedai tu dok kat bawah fly over nak masuk highway Guthrie, saje pusing2 nak survey harga lori toyota hiace 1 tan, kalau ada ternampak ada nak jual lori 1 tan kena dengan harganya info2 kan la kat forum

orait..sape2 yg ade info kedai2 laen yg jual lori 1-3 tan yg murah2 boleh info kat forum jgak..kita share info sama2..oh ya lg kedai yg jual accessories lori pon boleh info kat forum..kalu bleh info kat topik "jual lori atau barang lori" tu.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Lori Treler   Sun Oct 16, 2011 11:33 pm


bahagian lori treler
Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
Shah_Hunters
Admin


Posts : 154
Join date : 10/12/2010
Location : Damansara

PostSubject: Re: Lori Treler   Thu Nov 17, 2011 9:46 am

Back to top Go down
View user profile http://mhtc.free-message-board.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Lori Treler   Today at 1:06 pm

Back to top Go down
 
Lori Treler
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysia Hunters Truck Club :: Laman Sembang :: Gambar Lori-
Jump to: